Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Auteur: Diederik Donk Gelezen: 410

YES! – Artikel 25ac Auteurswet per 7 juni a.s. van kracht

Goed nieuws voor auteurs en artiesten, want per 7 juni a.s. is artikel 25ac Auteurswet van kracht.

Dit betekent dat de wederpartij van een auteur of artiest – bijvoorbeeld een muziekuitgeverij of platenmaatschappij – verplicht is om de auteur or artiest ten minste eens per jaar over de exploitatie van het werk of de muziekopnamen te informeren en dan met name voor wat betreft de exploitatiewijzen, de daarmee gegenereerde inkomsten en de verschuldigde vergoedingen. Deze informatie dient actueel, relevant en volledig te zijn. Daarnaast gaat het om alle wijzen van exploitatie en alle relevante inkomsten wereldwijd. Nu iedere muziekuitgeverij of platenmaatschappij deze financiële informatie moet verstrekken, zal het voor advocaten eenvoudiger worden om te beoordelen of de muziekuitgeverijen of platenmaatschappijen redelijkerwijs aan de auteurs en artiesten conform artikel 25d Auteurswet een evenredige vergoeding hebben betaald. Dit kunnen we vanaf 7 juni a.s. voor jou beoordelen voor alle exploitatieovereenkomsten die vanaf 1 juli 2015 zijn afgesloten (de wetswijziging is niet van kracht op overeenkomsten die voor deze datum zijn afgesloten).

Mocht jij de betreffende informatie van de muziekuitgeverij of platenmaatschappij willen ontvangen of verdere vragen hierover hebben, dan kun je contact opnemen met ons kantoor.