NEP THE NETHERLANDS

NEP is media- en productiebedrijf dat haar opdrachtgevers op nationaal en internationaal niveau voorziet van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en zichtbaar te maken voor een wereldwijd publiek.

NEP telt wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers, gedreven door passie en met focus op technische innovatie. Samen ondersteunden zij producties in meer dan 65 landen, op alle 7 continenten.

DE WONDERE WERELD VAN HET ARBEIDSRECHT

NEP The Netherlands heeft een goed HR apparaat met ervaren HRM medewerkers en HRM directeur. Maar ook zij lopen weleens tegen arbeidsrechtelijke vraagstukken aan, waarbij het antwoord en of de oplossing niet snel gegeven is en of onderling schuldig blijft.

Eigenlijk was NEP The Netherlands op zoek naar een vaste sparringspartner op arbeidsrechtgebied. Een samenwerking met een in het arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat, zodat de afdeling HRM te allen tijde kan bellen met een vast contactpersoon voor vragen, om te sparren, een zaak over te nemen of te adviseren bij allerhande vraagstukken, maar ook bij het opstellen van diverse overeenkomsten.

NEP The Netherlands wilde met zo’n samenwerking voorkomen dat zij elke keer opnieuw de hele context van elke vraagstuk moet schetsen wat in de praktijk leidt tot hoge rekeningen en irritatie. Bovendien werkt dat drempelverhogend om snel advies in te winnen met als averechts effect dat bij escalatie van een kwestie alsnog torenhoge facturen worden gestuurd.

EXTERNE INHOUSE ARBEIDSRECHTSPECIALIST

In 2014 heeft NEP The Netherlands TLG. benaderd met het verzoek haar arbeidsrechtelijke samenwerkingspartner te worden. Dat werd New Legal en sindsdien zweert NEP The Netherlands daarbij.

Lorraine is voor NEP The Netherlands het vaste aanspreekpunt. Zij bezoekt in ieder geval elke 6 weken het MediaPark om bij te praten over lopende kwesties, waardoor zij altijd op de hoogte is van wat er gebeurd. Het is ook een vast moment om te sparren, vragen te beantwoorden en te polsen hoe bepaalde processen verlopen. Haar aanwezigheid werkt ook drempelverlagend voor managers en leidinggevenden met (kleine) vragen of behoefte aan hulp bijvoorbeeld bij het schrijven van een beoordeling of gespreksverslag.

Deze manier van samenwerken heeft niet alleen geleid tot minder juridische procedures, maar ook tot een besparing van advocaatkosten op arbeidsrechtgebied.

De specialisten van Arbeid Advocaten ondersteunen NEP The Netherlands met de volgende diensten:

  • Juridische ondersteuning voor allerhande arbeidsrechtelijke kwesties, zoals (collectief en individueel) ontslag, reorganisaties, overgang van ondernemingen, CAO- en OR problematiek.
  • CAO-onderhandeling tussen NEP Broadcast Services, NEP Prographics en vakbond FNV.
  • Het opstellen, beoordelen en aanpassen van (flexibele) arbeidsovereenkomsten, personeelshandboeken, mobiele telefoon- en data, lease- en veiligheidsbeleid, maar ook beëindigingsovereenkomsten.
  • Juridisch sparringspartner op het gebied van arbeidsrecht.

Lees meer over hoe New Legal jouw onderneming kan helpen of maak direct een afspraak.