Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Diederik Donk

Intellectueel Eigendomsrecht | Ondernemingsrecht | Tech, Entertainment en Sport

Als founder van TLG. heeft Diederik kennis van alle rechtsgebieden. Hij focust zich al meer dan 20 jaar op het begeleiden van partijen in de innovatieve-, en creatieve branche en voert daarnaast graag onderhandelingen over samenwerkingen en participaties in ondernemingen en over muziek–, sport- en auteurscontracten. Tijdens zijn adviezen combineert Diederik zijn parate kennis op het gebied van intellectueel eigendomsrecht – en ondernemingsrecht met zijn creativiteit en oplossingsgerichtheid. Hij heeft een scherp analytisch vermogen en een bijzonder goed gevoel voor humor. Diederik voelt zich thuis in de rechtbank waar zijn topsportmentaliteit hem telkens weer goed van pas komt. 

Meest impactvolle zaak?
Dat is lastig, want we hebben zoveel interessante zaken gehad. Zo hebben we in een ver verleden meerdere kort geding procedures gevoerd over de rechtmatigheid van uitzendingen van het programma RAMBAM. Dat leidde in de rechtszaal vaak tot hectische discussies.  

Ik heb ook hele goede herinneringen aan de onderhandelingen voor Freek Vonk met Albert Heijn, de overname van StukTV en bij de overname van It’s Showtime door Glory Sports. Voor wat betreft de sportgerelateerde zaken hebben we gedenkwaardige onderhandelingen gevoerd voor de spelers en speelsters van het Nederlands hockeyteam en het Nederlands dames volleybalteam. We mogen er volgens mij ook best trots op zijn dat het ons is gelukt om in kort geding ervoor te zorgen dat een karateka alsnog namens Nederland heeft kunnen deelnemen aan een EK. De meest prestigieuze zaken zijn waarschijnlijk de gewonnen procedures tegen Fatboy over de auteursrechtelijke bescherming van zit– en ligkussens geweest. 

Diederik geeft college bij de Academie voor de rechtspraktijk over actualiteiten op het gebied van de bescherming van technologie en actualiteiten auteursrechten. Diederik staat ingeschreven als IP Representative bij het Copyrights Register en hij verzorgt samen met Pien Bos gastcolleges aan de Herman Brood Academie.

Geregistreerde rechtsgebieden

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten staat Diederik ingeschreven voor de volgende rechtsgebieden: Intellectueel eigendomsrecht en ondernemingsrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.