Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 020 -379 23 21
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Helen Maatjes

Intellectueel Eigendomsrecht | Tech en Entertainment

Helen is sinds 2005 onze sterspeler op het gebied van Intellectueel Eigendomsrecht. Zij begeleidt zowel start-ups, particulieren als corporates in het goed vastleggen en beschermen van intellectuele eigendomsrechten en heeft hierover – in de goede zin van het woord – gewoon op alles een antwoord. Helen is gespecialiseerd in het adviseren over – en het voeren van procedures op het gebied van merk – en handelsnaaminbreuk. Zij heeft daarnaast ruimschoots haar sporen verdiend met het begeleiden van ondernemers op het gebied van auteurs – en modelrechten.

Leukste case?
‘Eigenlijk alle auteurs- en merkenrecht-zaken die echt tot leven komen door producten in handen te hebben om een goed oordeel te vellen. Zo kregen we ooit verbaasde blikken toen we in de rechtszaal verschenen met tequila-flessen, puur om de rechter met eigen ogen de overeenkomsten tussen twee merken te laten zien en daarmee merkinbreuk aan te tonen. Of het organiseren van een (vrij basic uiteraard) modeshow voor de rechter, juist om de verschillen tussen de kledingstukken aan te duiden. Auteurs- en merkenrecht worden op die manier heel erg tastbaar. Iets dat mij erg aanspreekt en de reden dat ik precies op mijn plek zit in de IE-wereld.’

Geregistreerde rechtsgebieden

Helen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Intellectueel eigendomsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.