Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Jeroen Burger

Ondernemingsrecht | Contractenrecht | Tech

Jeroen houdt van duidelijke afspraken en heeft een pragmatische benadering van ingewikkelde juridische problemen. Hij voert graag onderhandelingen bij het aangaan van samenwerkingen, het oprichten van nieuwe ondernemingen en over participaties in – dan wel (gedeeltelijke) verkoop van – reeds bestaande bedrijven. Dit doet hij zowel voor investeerders als voor de (beginnende) ondernemers die juist een financiële injectie nodig hebben. Tijdens het adviseren zoekt Jeroen telkens weer naar de juiste balans tussen rechten, plichten en (financiële) risico’s.

Jeroen is tevens gespecialiseerd in financieel recht en vanuit die expertise denkt Jeroen graag mee over het al dan niet verstrekken van zekerheden bij leningen, zoals rechten van pand en hypotheek. Hij houdt zich verder bezig met het begeleiden en adviseren van partijen binnen de vastgoedbranche. In de rechtszaal voert Jeroen met name procedures die betrekking hebben op conflicten binnen reeds bestaande samenwerkingen als ook tussen aandeelhouders en/of bestuurders. Hij heeft een doortastende manier van procederen en een bijzonder sterke wil om een zaak te winnen.

Meest gedenkwaardige zaak?

Dat zijn er in elk geval twee. Ik heb een keer namens de eigenaar beslag gelegd op een vliegtuig vol passagiers dat op Schiphol was geland en waarbij met name de voorbereiding de sleutel tot het uiteindelijke succes was. Dat was wel spannend, omdat de belangen groot waren en de juiste timing en samenwerking met alle betrokkenen cruciaal was. Daarnaast vond ik het gehele onderhandelingsproces bij de overname van het YouTube-kanaal StukTV door Talpa een interessante ervaring. Het was bijzonder om zulke succesvolle jonge ondernemers goed te begeleiden bij het voeren van deze onderhandelingen. Uiteindelijk waren beide partijen zeer tevreden met het resultaat en dat geeft natuurlijk voldoening.

Jeroen is lid van de Vereniging voor Financieel Recht en de Vereniging Corporate Litigation. Vanwege zijn passie voor sport is hij tevens lid van de Vereniging voor Sport en Recht. 

Geregistreerde rechtsgebieden

Jeroen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: ondernemingsrecht en vastgoedrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.