Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 020 -379 23 21
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Pien Bos

Contractenrecht | Ondernemingsrecht | Entertainment en Sport

Met Pien als advocaat, kun je erop rekenen dat ze zich in jouw zaak vastbijt en niet meer loslaat. Als onze specialiste op het gebied van contractenrecht heeft zij oog voor detail en weet zij op welke wijze een contract waterdicht gemaakt kan worden. Pien is een expert in het bijstaan van artiesten en sporters, heeft ruime ervaring in de entertainment- en sportbranche en staat erom bekend constructieve oplossingen te bieden. Tijdens procedures over muziekcontracten, samenwerkings- of aandeelhoudersovereenkomsten, kun je van Pien verwachten dat zij inhoudelijk snel en scherp reageert.

Meest impactvolle case? 
De zaak die mij tot nu toe het meest is bijgebleven is een kort geding procedure die we namens een artiest tegen een groot platenlabel hebben gevoerd. De zaak ging over de vraag of de artiestenovereenkomst namens de artiest terecht was vernietigd. We deden in die zaak een beroep op het nieuwe auteurscontractenrecht. Na een hectische zitting van meer dan zes uur was de zaak opgelost en was onze cliënt verlost van haar contract. We hebben vervolgens een hele nieuwe lucratieve deal kunnen maken voor deze client. De opluchting en blijdschap bij deze cliënt door de winst op dit grote platenlabel zal ik niet snel vergeten. 

Pien Bos geeft samen met Diederik Donk gastcolleges aan de Herman Brood Academie over de uitleg van label– en muziekuitgavecontracten. 

Geregistreerde rechtsgebieden

Pien heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: verbintenissenrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.