Groot nieuws eerder deze week: Kim en Khloe Kardashian en Kylie Jenner hebben de namen van hun kinderen geregistreerd als merknaam. De namen van de kinderen Saint, North, Chicago, True en Stormi willen ze gebruiken voor merchandise producten.

Ik kon uiteraard niet achter blijven en heb meteen gekeken of ik nog de namen van Boris en Pepijn als merk kan registreren. Pepijn is in Europa nog vrij. Ik neig ernaar om Pepijn als merk te registreren voor alles dat met eten te maken heeft.

Slecht nieuws voor Boris, want er zijn al 23 andere Boris merken in de Benelux geregistreerd. Boris Donk is gelukkig nog wel vrij. Die registreren we dan voor computerspellen, sport en commerciële diensten.

Kardashians registreren namen kinderen als merknaam

Nu ik toch bezig ben, doe ik ook meteen De Donkjes voor klasse 38 het produceren van televisieprogramma’s: dan kunnen we ook een real life serie gaan maken. Ja, ja De Donkjes zijn nu ook goed op hun toekomst voorbereid.

Daar hadden de Roelvinkjes een voorbeeld aan kunnen namen, hun achternaam werd immers al door Talpa geregistreerd.

 

Benieuwd naar meer artikelen over merkenrecht en merkregistratie? Lees hier: Modelbescherming – registreer voordat het te laat is!Ketchup; alleen als ie ijs en ijskoud is, Ruzie over een Broodje Mario, en/of Waarom maakt Appcomm geen inbreuk op de handelsnaam Addcomm?