Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Auteur: Diederik Donk Gelezen: 564

Waarom maakt Appcomm geen inbreuk op de handelsnaam Addcomm?

Wat is er aan de hand?

Appcomm en Addcomm hebben ruzie gemaakt over de vraag of de handelsnaam Appcomm verboden moet worden, omdat deze wel of niet te veel lijkt op de handelsnaam Addcomm.
Addcomm gebruikt haar handelsnaam al sinds 1996 voor het maken van apps en websites. Appcomm maakt ook apps en websites en doet dat sinds 2013. Addcomm vindt dat door het gebruik van de handelsnaam Appcomm verwarring ontstaat met de handelsnaam Addcomm.
De vordering van Addcomm om de handelsnaam Appcomm te verbieden is door de rechter afgewezen, omdat partijen al 6 jaar naast elkaar bestaan en Addcomm geen enkel concreet voorbeeld heeft kunnen geven van verwarring tussen beide bedrijven zoals dat zich in de praktijk heeft voorgedaan.

Maar het is eigenlijk heel simpel:

Indien een onderneming vindt dat de naam van andere onderneming te veel op haar naam lijkt, dan zal een verbod door een rechter alleen worden toegewezen als er bewijs is dat er sprake is van verwarringsgevaar.

Benieuwd naar meer artikelen over merkenrecht en merkregistratie? Lees hier: Modelbescherming – registreer voordat het te laat is!, Ketchup; alleen als ie ijs en ijskoud is, Ruzie over een Broodje Mario, en/of Waarom ik net als de Kardashians de namen van mijn kinderen als merk registreer.