Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Auteur: Lorraine Duterloo Gelezen: 417

Twan Huys zit betaald thuis

Naast het ‘spraakmakende’ nieuws dat Wes(ley) en Yo(lanthe) uit elkaar zijn, zal het niemand zijn ontgaan dat afgelopen maandag de laatste aflevering van RTL Late Night met Twan Huys was. Die aankondiging zorgde en dan wel weer voor dat die laatste aflevering direct de best bekeken met Twan Huys was…

Het schijnt ook zo te zijn dat Sven Sauvé (CEO) en Peter van der Horst (programmadirecteur) een nietsvermoedende Twan Huys afgelopen zondag in het Okura Hotel in Amsterdam hebben verteld dat de stekker uit het programma RTL Late Night zal worden getrokken, waarop Huys gereageerd zou hebben dat maandag dan ook maar meteen de laatste aflevering zou moeten worden gemaakt. Dit nieuws is van alle kanten belicht en iedereen die meent daar iets van te vinden, heeft er ook iets van gevonden.

Maar wat dan toch onderbelicht blijft, is wat zo’n beslissing voor gevolgen heeft voor een Huys, de mensen achter de schermen van zo’n programma en de overeenkomsten die in het kader van zo’n programma zijn gesloten.

Tussentijdse beëindiging van overeenkomsten kan namelijk nogal kostbaar zijn, met name als die overeenkomsten zich daarvoor niet lenen. Voor werkgevers is het sowieso – bijvoorbeeld als Huys en de redactie niet kunnen worden herplaatst bij een ander (nieuw) programma – niet heel eenvoudig om zonder ‘redelijke grond’ tot een beëindiging van een arbeidsovereenkomst te komen en als het lukt gaat daar altijd wat tijd overheen.
Tijd die gewoon wordt doorbetaald. Dat RTL in een statement stelt dat de deur voor Huys altijd openstaat, zou hem misschien wel ‘worst’ zijn. Het initiatief ligt bij RTL, want Twan Huys zit voorlopig betaald thuis.

Benieuwd naar nog een artikel over ontslag? Lees hier: Ontslagen in de donkere dagen.