Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Auteur: Jeroen Burger Gelezen: 579

Beslag is een sterk wapen, maar niet zonder risico’s

Wat is er aan de hand?

Beslag leggen is vrij eenvoudig in Nederland. Voorafgaand aan een procedure kan al beslag worden gelegd om op deze manier te proberen een schuldenaar te dwingen tot betaling over te gaan of om ervoor te zorgen dat er ook na de – langdurige – rechtszaak nog wat te halen valt. Waar niet iedereen bij stil staat is dat de rechter in die rechtszaak jouw vorderingen geheel of deels kan afwijzen.

Degene die beslag laat leggen handelt op eigen risico, dit betekent kort samengevat dat – bijzondere omstandigheden daargelaten – diegene de door het beslag geleden schade dient te vergoeden, indien het beslag ten onrechte blijkt te zijn gelegd. Zelfs al kom je met een verdedigbaar verhaal dat je overtuigd was van de vorderingen en weloverwogen – en mogelijk zelfs voorzien van het nodige advies – beslag hebt laten leggen. Zeker bij het beslag leggen op vliegtuigen kan de schade behoorlijk oplopen weet ik uit eigen ervaring.

Maar het is eigenlijk heel simpel:

Het leggen van beslag is in potentie een sterk juridisch wapen, maar worden jouw vorderingen geheel afgewezen door de rechter, dan staat jouw aansprakelijkheid in principe vast. En ook als jouw vorderingen deels worden afgewezen, loop je nog steeds een aanzienlijk risico.

Ik vertel je graag alles over beslag leggen, stuur voor meer info een mail naar jeroen@thelegalgroup.nl of bel naar 020 – 379 23 21.

Zie ook:
Jet Airways krimpt op Schiphol
Toestel Indiaas Jet Airways op Schiphol aan de ketting