Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 06-51 94 11 54
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

Het EK voetbal is nog altijd in volle gang en hoewel de finale ook voor Nederland voorzichtig in zicht komt, zullen we ons eerst nog tegen ons buurland Engeland moeten bewijzen. Als Nederland van Engeland wint, dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat wij op zondag 14 juli a.s. opnieuw een finale spelen tegen Spanje.

De vraag is of de Spaanse Lamine Yamal daar straffeloos bij aanwezig kan zijn en nee, dit heeft niets met rode of gele kaarten te maken, maar met de arbeidstijdenwet in Duitsland. Volgens de originele regels mogen jongeren onder de 18 jaar niet later dan 20:00 uur werken. Speciaal voor het EK is er al een uitzondering op deze regel gemaakt en is dit opgeschoven tot 23:00 uur. De zestienjarige Yamal zou na 23:00 uur nog met zijn werkzaamheden bezig kunnen zijn, omdat volgens de Duitse wetgeving ook douchen en mediaverplichtingen ook onder de wetgeving vallen.

Hoe zou dit dan in Nederland zijn? Ook in Nederland geldt een arbeidstijdenwet met daarin strikte regels voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Zo gelden onder andere strengere regels over het aantal uren dat gewerkt wordt, de rusttijden en dagen waarop gewerkt mag worden. Mocht je vragen hebben over deze regels, dan kun je contact met ons opnemen.

Gelukkig voor Yamal (en de Spaanse ploeg) hebben de Duitse autoriteiten tot nu toe nooit actie ondernomen tegen overtredingen van de arbeidstijdenwet in de sport. Wij verwachten dus dat dit wel zal loslopen en zijn voor voor nu, net als heel voetbal liefhebbend Europa, benieuwd wie het zondagavond tegen elkaar zullen opnemen.