Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 020 -379 23 21
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

CCCP

In het kort

Markt: Media & Entertainment
Expertise: Intellectueel Eigendom & Arbeidsrecht

Case: Juridische sparringpartner van start tot groei van de onderneming. 

CCCP B.V. is sinds de start van onze samenwerking in 2004 één van onze eerste cliënten. In die tijd was CCCP met name bekend van de productie 6pack. Inmiddels is CCCP een volwassen productiemaatschappij geworden die onder meer de televisieprogramma’s RAMBAM en STREETLAB (in 2015 is genomineerd voor een Televisier-Ring) produceert.

Wanneer is een verborgen camera toegestaan?

Wij staan CCCP bij door alle vragen te beantwoorden die voor de producties van een van belang zijn. Zijn de door CCCP  bedachte formats en titels afdoende beschermd? Mogen opnamen met een verborgen camera worden gemaakt of wordt er dan inbreuk gemaakt op iemands privacy? Voldoet de inhoud van de productie aan de mediawet? Mocht één van deze vragen ontkennend worden beantwoord, dan zorgen wij ervoor dat CCCP erop kan vertrouwen dat alles in juridische zin klopt.

Daarbij geldt dat met name het gebruik van de verborgen camera bij het televisieprogramma RAMBAM nogal eens wat weerstand oproept. Voor CCCP is het echter belangrijk om maatschappelijke misstanden aan het licht te brengen, waarvoor het gebruik van verborgen camera’s vaak onontbeerlijk is. Wij zorgen voor de juiste juridische begeleiding, zodat de wettelijke kaders niet worden overtreden.

Naast het beoordelen van de inhoud van de producties en de daarmee samenhangende contracten bieden wij CCCP ook juridische ondersteuning bij de algehele bedrijfsvoering. Zo beoordeelt onze sectie arbeiddvocaten de inhoud van de arbeidsovereenkomsten van werknemers “voor en achter de camera” en zorgen we ervoor dat de ZZP-contracten aan de telkens gewijzigde wetgeving voldoen. Al met al werken we al meer dan 13 jaar met heel veel plezier samen met deze creatieve onderneming.

De specialisten

Onze rol:

Beoordelen van de inhoud van de producties en de daarmee samenhangende contracten

Juridische ondersteuning bij de algehele bedrijfsvoering

Beoordelen van de arbeidsovereenkomsten van werknemers en zorgen dat de ZZP-contracten aan de telkens gewijzigde wetgeving voldoen

Het voeren van kort geding procedures over de rechtmatigheid van voorgenomen televisie-uitzendingen.

Meer weten over
Intellectueel Eigendom of arbeidsrecht…

…of benieuwd waar we jou mee kunnen helpen?

Maak direct online een afspraak