CCCP

CCCP B.V. is al sinds 2004 cliënt van ons kantoor en één van onze eerste cliënten. In die tijd was CCCP met name bekend van de productie 6pack. Inmiddels is CCCP een volwassen productiemaatschappij geworden die onder meer de televisieprogramma’s RAMBAM en STREETLAB  (in  2015 is genomineerd voor een Televisier-Ring) produceert.

.

Verborgen camera toegestaan?

Wij staan CCCP bij door alle vragen te beantwoorden die voor de producties van een van belang zijn. Zijn de door CCCP e bedachte formats en titels afdoende beschermd? Mogen opnamen met een verborgen camera worden gemaakt of wordt er dan inbreuk gemaakt op  iemands privacy? Voldoet de inhoud van de productie aan de mediawet? Mocht één van deze vragen ontkennend worden beantwoord, dan zorgen wij ervoor dat CCCP erop kan vertrouwen dat alles in juridische zin klopt.

Daarbij geldt dat met name het gebruik van de verborgen camera bij het televisieprogramma RAMBAM nogal eens wat weerstand oproept. Voor CCCP is het echter belangrijk om maatschappelijke misstanden aan het licht te brengen, waarvoor het gebruik van verborgen camera’s vaak onontbeerlijk is. Wij zorgen voor de juiste juridische begeleiding, zodat de wettelijke kaders niet worden overtreden.

De bedrijfsvoering van een productiemaatschappij

Naast het beoordelen van de inhoud van de producties en de daarmee samenhangende contracten bieden wij CCCP ook juridische ondersteuning bij de algehele bedrijfsvoering. Zo beoordeelt onze sectie Arbeid Advocaten de inhoud van de arbeidsovereenkomsten van werknemers “voor en achter de camera” en zorgen we ervoor dat de ZZP contracten aan de telkens gewijzigde wetgeving voldoen. Al met al werken we al meer dan 13 jaar met heel veel plezier samen met deze creatieve onderneming.

Lees meer over hoe Intellectueel Eigendom Advocaten jouw onderneming kan helpen of maak direct een afspraak.